Hjælper landmand og jobansøger sammen

LandboNords kandidatbank tilbyder at matche arbejdsgiver og potentielle nye medarbejdere

0
1777

Afregningspriserne er gode. Landmanden tjener penge, og lønnen er attraktiv, men han mangler tit de rigtige hænder til at hjælpe med den daglige drift og til udvikling af bedriften. LandboNords kandidatbank hjælper landmand og jobansøgere sammen i det rigtige match.

– Vi tilbyder at hjælpe landmanden med at sætte den gode jobannonce sammen, således at han forhåbentlig kan få den helt rigtige medarbejder. Men vi hjælper også ansøgere med at komme i kontakt med en arbejdsgiver, der efterspørger præcis hans  eller hendes kvalifikationer og personlige egenskaber. På den måde kan vi bringe landmand og jobansøger sammen i et succesfuldt match, påpeger HR-konsulent Mette Holst Tygesen, der er en af fire konsulenter hos LandboNord, der arbejder med at hjælpe både landmand og ansøger.

Kandidatbank

For omkring et års tiden etablerede LandboNord en kandidatbank, hvor ansøgere anonymt kan lægge deres CV og ønsker til et nyt job ind. På www.lnjob.dk.dk kan jobansøgere tilmelde sig kandidatbanken. Alle oplysninger behandles fortroligt, således at eksempelvis ansøgere, der allerede er i job, ikke behøver at bekymre sig om, at deres nuværende arbejdsgiver skal få nys om, at medarbejderen søger nyt job. Oplysningerne videregives heller ikke til en eventuel ny arbejdsgiver uden ansøgerens tilladelse.

Succesfuldt match

– Fordelen for ansøgeren – og for arbejdsgiveren for den sags skyld – er, at vi som faglige rådgivere har et kæmpe stort netværk blandt medlemmerne hos LandboNord. Vi kender dem personligt, og tit kender vi også deres medarbejdere, fordi vi jævnligt kommer på deres bedrifter, så vi vil i givet fald tit være i stand til at bringe de rigtige personer sammen i et succesfuldt match. Men det er vigtigt at understrege, at vi ikke fungerer som headhuntere. Vi er ikke ude at prikke dygtige fodermestre eller driftsledere på skulderen og gøre dem opmærksom på spændende jobmuligheder hos en anden arbejdsgiver. Hvis vi formidler en kontakt mellem en jobansøger og en potentiel arbejdsgiver, er det kun fordi ansøgeren selv, aktivt har gjort opmærksom på, at han eller hun ønsker at prøve noget nyt, fastslår Mette Holst Tygesen.

Services

Jobbene hænger på træerne, men tit kan det være svært at finde de rigtige hænder til at plukke dem. Derfor tilbyder LandboNord landmændene en række services som f. eks. udarbejdelse og annoncering af stillingsopslag, afdækning af jobprofil, håndtering af ansøgninger, udvælgelse af medarbejdere – herunder bl.a. ansættelsessamtaler og indhentning af referencer, udarbejdelse af ansættelseskontrakter, hjælp til planlægning af introduktionsforløb og evaluering efter den første måned i jobbet og hjælp til udarbejdelse af udviklingsplan efter den første måned i jobbet.

Stillingsannoncer lægges på LandboNords hjemmeside og herefter på Facebook, på Jobnet og på NORDJYSKE Job, så eksponeringen er stor og bred.

– Som noget nyt tilbyder vi desuden landmænd hjælp til videoopslag på Facebook. Med et videoopslag får landmanden mulighed for at præsentere jobbet og sig selv på en meget personlig måde og dermed gøre sig ekstra interessant overfor den helt rigtige ansøger, påpeger Mette Holst Tygesen.

 

 

 

 

 

 

 

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here