Spar på energien med den rette varmeveksler fra Rokkedahl

Bruger man en varmeveksler fra Rokkedahl Energi er man som kunde sikret et stærkt reduceret energiforbrug og et højt serviceniveau. Rokkedahl Energi har primært bevæget sig i landbruget, men industrivirksomheder kan også med store fordele benytte sig af virksomhedens varmeveksler.

0
2395

Her er varmeveksleren fra Rokkedahl Energi monteret på ny opført økologisk kyllingestald.

Få mere ud af mindre – hedder overskriften for de danske landmænd. Bæredygtige besparelser på energi gavner ikke kun økonomien for den enkelte landmand, men også miljøet for alle i samfundet. Det handler om at finde de gode løsninger, der ikke blot forbedrer miljø og økonomi, men også sikrer indeklimaet, dyrevelfærden og arbejdsmiljøet – en varmeveksler er et godt sted at begynde.

Generelt er det en udfordring at bruge en varmeveksler i miljøer, hvor der er støvet eller fugtigt, men Rokkedahl Energi har siden 2012 installeret omkring 280 varmevekslere i netop kyllinge- og svinestalde. Varmeveksleren er designet, så den kan klare udfordringerne i det støvede miljø og derfor meget rengøringsvenlig. Derfor er det oplagt at bruge varmeveksleren i andre lignende miljøer, der har et højt varmeforbrug og er påvirket af støv og luftforurening generelt.

Varmevekslere, der kan håndtere støv, kan også bruges til at tørre korn. Det er ikke blot økonomisk, det øger kapaciteten og reducerer CO2-udledningen, men har også stor effekt på omgivelserne, da varmeveksleren reducerer støvniveauet i nærmiljøet.

-Vi har allerede nu et par korntørrerier i Danmark, der bruger vores varmeveksler, og vores hollandske producent har i flere år brugt dem b.la. til korntørrerier.

Baseret på de resultater og erfaringer har vi store forventninger til energibesparelserne og bæredygtigheden i forbindelse med tørring af korn fortæller Anja Møller, som er administrerende direktør hos Rokkedahl Energi.

ROKKEDAHL ENERGI HAR SPARET KYLLINGESTALDE for op til 80 % på varmeforbruget, reduceret ammoniakudledningen med op til 40 %, hvilket giver bedre trivsel hos kyllingerne og et lavere foderforbrug samt naturligvis et bedre arbejdsmiljø for medarbejderne. Man kan vælge, at montere vor varmeflade i varmeveksleren. Man opnår en mere jævn fordeling af varmen i forhold til traditionel opvarmning med kaloriferer, som igen er med til at sikre bedre trivsel for kyllingerne.
Som noget nyt har Rokkedahl Energi installeret varmeveksler med varmeflade i en økologisk kyllingestald. Her fungere varmeveksleren som eneste ventilation og varmekilde.

– dette koncept gør det muligt at producere Danmarks mest Co2 venlige øko-kyllinger udtaler Anja Møller

Varmevekslerne findes ikke kun i kyllingestalde, Rokkedahl Energi har også med succes installeret varmevekslere hos svinebesætninger. Her er energibesparelse op til 70% og muligheden for at reducere sin ammoniak udledning betydeligt.

SER MAN PÅ PERSPEKTIVET BASERET PÅ 25 MILLIONER SMÅGRISE, kan en varmeveksler spare op mod 70 % varme, hvilket svarer til 175.000 KW, eller hvad der svarer til energiforbrug for 43.000 hustande. Desuden reducerer en varmeveksler udledningen af CO2. For landmanden betyder det, at de faktisk kan spare omkring 10 kr. per gris, og på samme måde som hos kyllingerne reduceres indholdet af ammoniak i luften.

Investerer man i en varmeveksler vil tilbagebetalingstiden typisk ligge på omkring et til fem år.
Vi har set kyllingestalde, der har forlænget levetiden med 10 til 15 år, fordi ejeren har investeret i en teknologi, der er god og holdbar for miljøet – også i mange år frem, forklarer Anja Møller.

VARMEVEKSLERNE HAR MASSER AF POTENTIALE I DE INDUSTRIER, hvor der tilføres varme til fremstillingsprocessen for eksempel til at tørre korn, sand og træ. For slet ikke at tale om de muligheder, der kan være i jernindustrien samt fødevaresektoren og medicinalindustrien for at bruge vor varmeveksler. Kyllinge- og svinestalde samt korntørrerier er kun begyndelsen på en energibesparende løsning, der også er god for miljøet.

Det unikke ved Rokkedahl Energis luft til luft varmeveksler er:
• Den store overflade, hvilket gør at virkningsgraden er op til 90%
• Kan reducere væsentligt ammoniak
• Den er særdeles velegnet i støvfyldte og forurenede miljøer, da den er meget rengøringsvenlig.
• Udførelsen i plastik og rustfrit materiale gør, at den tåler meget hårde miljøer.
• At den findes i forskellige størrelser og kan derfor tilpasses mange behov
• At der er mulighed for tilvalg af for eksempel køling, varme og vask
• Der er minimalt vedligehold og service – dermed lave driftsomkostninger.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here