Robotterne rykker ind hos AgriNord

Nyudviklet software frigør ressourcer og giver mulighed for endnu bedre rådgivning

0
2135

Rutiner kan være dræbende og uproduktive. Tiden kan i mange tilfælde bruges meget mere hensigtsmæssigt på opgaver, der giver værdi, og derfor inviterer Agri Nord nu robotter ind på kontorerne, hvor de skal løse en række rutinemæssige opgaver og i stedet frigøre ressourcer hos medarbejderne til det væsentlige, nemlig endnu bedre rådgivning til landmændene.

– Hos os er robotter ikke raslende metalhylstre, der trasker rundt på gangene, men derimod nyudviklet software, som f. eks. kan foretage en række kontroller, som nødvendigvis skal foretages i forbindelse med udarbejdelse af regnskaber, forklarer direktør hos AgriNord, Kim Koch.

Et endnu bedre produkt

– Den ny software skal ikke have ferie eller barnets første sygedag. Den drikker ikke kaffe eller går på toilettet. I stedet kan den arbejde uafladeligt 24 timer i døgnet, ugens syv dage, og vi forventer, at robotterne kan give os et rationale på mellem 20 og 25 pct.  En besparelse på ressourcerne, som vi i stedet kan bruge på bedre rådgivning, nye services og mere effektiv kontrol og dermed tilbyde vores kunder et endnu bedre produkt.

Når mennesker er en del af en proces, er der altid en risiko for, at der sker fejl. Ingen mennesker kan sige sig fri for at begå fejl, men de fejl begår robotterne ikke. De taster ikke forkert, så landmanden risikerer at få en bøde hos SKAT.

Rekruttering

– Til gengæld kan vores medarbejdere ved at gennemgå landmandens fakturaer og andre forhold formentlig være med til at pege både på egentlige besparelser, på muligheder for en mere optimal produktion og dermed bedre priser eller på konkrete fejl, hvor landmanden f. eks. fejlagtigt har betalt for en ydelse, han ikke har modtaget, eller betalt for meget for en ydelse, siger kim Koch, der også peger på en anden årsag til, at AgriNord nu indfører robotter på kontorerne.

– Vi må konstatere, at konkurrence i det fremtidige arbejdsmarked bliver hårdere, og vi vil få sværere ved at rekruttere de rigtige medarbejdere til eksempelvis vores økonomiafdeling. Derfor er vi nødt til at frigøre nogle af de ressourcer, som robotterne giver os mulighed for, understreger han.

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here