Facebook holder kontakt til omverdenen

På Store Vognsbæk bruger Danni Sørensen sociale medier som gårdens udstillingsvindue

0
2408

Store Vognsbæk fylder godt op i det smukt kuperede landskab omkring landsbyen Skærum, en lille snes kilometer fra Frederikshavns centrum. Her driver brødrene Danni og Jonas Sørensen som femte generation på gården 470 ha med 2250 søer. Med så stor en bedrift føler brødrene Sørensen, at de skylder lokalsamfundet at orientere om, hvad der sker på egnens største arbejdsplads.
Og her spiller Facebook en central rolle.
– Vi lægger jo næsten alt ind på Facebook. Det kan være pudsige oplevelser i stalden, men det er også information til byen og naboerne om, hvornår vi f. eks. planlægger at køre gylle ud på markerne. Gylle lugter, og det kan vi ikke gøre noget ved. Det er en del af at bo på landet, men hvis vi informerer, så godt vi kan, så viser vi hensyn og håber at at få forståelse, påpeger Danni Sørensen, der er manden ved tasterne, og som formidler brødrenes synspunkter og holdninger til et moderne svinebrug.

Vores synspunkter

– Jeg oplever tit, at medierne ikke er særligt positive, når det handler om landbruget. Ved at bruge Facebook aktivt, kan vi komme med vores synspunkter og være med til at sætte dagsordenen, påpeger han.
Store Vognsbæks Facebook side har 2000 likes. Danni Sørensen erkender, at han hele tiden tænker over at lægge noget op på siden, men han er samtidig meget varsom, for hans erfaring er, at opslag, der handler om dyr, altid skaber ekstra opmærksomhed.

Lukket gruppe

– Foruden gårdens egen Facebook-side driver vi også en lukket gruppe for andre selvstændige landmænd eller grisepassere. Her kan vi sparre med hinanden og udveksle erfaringer, forklarer Danni Sørensen, der sammen med sin bror overtog gården i 2010. Brødrene besluttede hurtigt at sætte de omkring 50 køer ud og rette fokus på svineavl. I 2011 blev Store Vognbæk udvidet med 7500 kvm.
Den 1. januar i år overtog Jonas og Danni Sørensen yderligere tre gårde i nærheden og den 1. marts endnu en. På disse gårde er der 700 søer. I alt producerer Store Vognsbæk årligt 14.000 slagtesvin. Store Vognsbæk beskæftiger 12 medarbejdere med brødrene Sørensen som særdeles synlige ejere.
– Store Vognsbæk er en af de højest ydende besætninger i verden, og det er vi bl.a., fordi vi har 100 pct. fokus på driften. Om natten er der altid én medarbejder på vagt. Vi har fuld fokus på grisene hver eneste dag, også i weekenden, også den 1. januar eller juleaften. Fokus er altafgørende for vores succes, understreger Danni Sørensen.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here